Vraag Satelliet via netwerk of legale iptv? Kan dat? TV voor meerdere kamers.

Ja alleen is zo'n DVB-T2 headend alleen interessant in Nederland. In België is TV Vlaanderen dus gestopt met die DVB-T2 uitzendingen vorige maand.
Wel inderdaad handig als je zo'n SID loze kaart hebt, inderdaad niemand zeggen en fijn laten werken. :)
 
Bij mijn weten kon die headend ook dvb-s omzetten naar een dvb-t mux…
 
Ahzo en dan dat DVB-T signaal op de kabel zetten? Elke TV had TV Vlaanderen Kabel CI modules om te decoderen.
Ik ben daar niet zo in thuis dus nu je het zegt... dan ging er dus al een DVB-T2 signaal over bestaande kabel schiet me dan te binnen.
Want volgens mij zag ik beneden in de kelder alleen wat versterkers en geen DVB-T naar DVB-C modulator als ik me niet verkeerd vergis.

Als dat met de decodering kan lukken of als het dan met DVB-S CI modules op de TV's zou kunnen dan zou dat ook nog een oplossing kunnen zijn inderdaad.
 
DVB-T (Terrestial) dus ether DVB-C (Cable) dus kabel Beide zelfde uitzendnorm.
DVB-S (satelliet) en dus ook dezelfde Digital Video Broadcast.
Het enige wat verschilt is de uitzend frequentie.
...dit ter info. :)
 
Laatst bewerkt:
Het enige wat verschilt is de uitzend frequentie.
Nog wel wat meer bij DVB-S, want naast de frequentie moet je daar ook nog horizontaal, verticaal, hoog en laag schakelen anders kon je die ook gewoon doorlussen. Dus bij T en C hoeft dat niet lijkt me dan.
 
Ja maar daar heb je het dan over 13/18V en 21kHz signalen, dat is bij DVB-C/T niet aan de orde, die schakelt niet.

Vandaar ook dat dat allemaal te lussen is, er staat namelijk geen gelijkspannings-component op waarmee je een andere tuner om zeep kunt helpen.
 
Ja maar daar heb je het dan over 13/18V en 21kHz signalen,
Klopt, maar omdat @Dr.Z zei dat het allemaal hetzelfde was behalve frequentie, leek het me verstandig even aan te geven dat er wat dit betreft wel een groot verschil was.

Maar hoe zit het met de codering als je dan zo'n headend gebruikt die DVB-S om zet naar DVB-T? Is dat niet hetzelfde dan v.w.b. abo van smartcards en kun je daar dan wel DVB-S smartcards in gebruiken?
 
Nog wel wat meer bij DVB-S, want naast de frequentie moet je daar ook nog horizontaal, verticaal, hoog en laag schakelen
Wat ik bedoelde was de uitzendnorm. Deze is alleen DVB. Rest alleen nog de compressie, maar moderne toestellen decoderen tegenwoordig zo'n beetje alle standaarden. H264 H265 (HEVC) etc.
De techniek voor het schakelen van polarisatie staat daar buiten.

Mocht het zo zijn dat DVB-T/C wordt doorgestuurd naar de tv's, dan rest alleen nog het decoderen van de signalen.
Maar persoonlijk zou ik er niet zoveel moeite voor doen en op zoek gaan naar een betaalbare multiplexer met een abbo zonder sid-limiet.
 
Maar persoonlijk zou ik er niet zoveel moeite voor doen en op zoek gaan naar een betaalbare multiplexer met een abbo zonder sid-limiet.
Ik ben geen moeite meer aan het doen momenteel maar zit in afwachtende houding. Kan nog wel eens zoeken naar goedkopere, als die er al zijn. Maar het moet ook kwalitatief goed zijn.
Voorlopig eerst afwachten wat men wenst te doen, ofwel nieuwe kabels, stukken goedkoper maar ziet er niet uit, ofwel zo'n multiplexer (zit je tussen 8000 en 10000 euro en dan 300 euro p/m aan abo) ofwel nadenken of er airco komt en dan daar de kabels bij leggen.
 
  • Leuk
Waarderingen: Dr.Z



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan