@hatz: Het is fijn dat je probeert te helpen, maar je slaat de plank hier compleet mis.
Er zit bijna geen verschil tussen wat een switch en een hub doet op het netwerk, met dien verstande dat een switch alleen maar onthoudt op welke poort welk ip adres zit.
In een switch gaat evengoed de kabels 1 op 1 erin, is evengoed een kruispunt voor bekabeling of liever gezegd verdeelpunt, en net als een hub, werkt dat niets tegen. Het enige probleem hierbij is dat een hub iets langzamer is dan een switch maar ook dat is minimaal te noemen.
Veel meer als een verdeelpunt zijn beiden echter niet behalve dat een switch dus iets slimmer is.
@The_Matrix: sorry, zal wel aan 2de Kerstdag gelegen hebben, ik heb niet goed gelezen. Er stond veel info aanwezig die ik vroeg inderdaad.
Doch helaas mis ik wel de account informatie. Heb ik echter niet zo specifiek naar gevraagd zie ik, doch maakt al verder niet meer uit nu ik precies zie wat er aan de hand is.
En jawel computer b maakt zowel verbinding met a en c
Owz.. deze is wel nieuw. Eerst schreef je dat b alleen contact maakte met b (zichzelf dus) en a.
Maar oke.
Vanaf b kun je dus wel a en c zien.
Het probleem ligt hem aan het feit dat je ip's van het @home netwerk krijgt. Op de meeste subnets van @home is het min of meer onmogelijk gemaakt contact te leggen met andere pc's op dezelfde gateway.
Echter niet overal en je kunt er een routingcommando voor ingeven zodat dit wel weer kan.
Tevens kan er iets mee helpen roet in het eten te gooien, iets wat Mas3 noemt, zijnde de browsmaster.
Verder schijnt het zo te zijn dat XP allerlei rare zaken heeft ingebouwd.
Zo is er onder een XP netwerk altijd 1 pc die het netwerk verkeer bijhoudt.
Dus jouw werkgroep word min of meer beheerd door die ene pc.
Niet helemaal correct gesteld.
Er is altijd een browsemaster op het netwerk, dat was heeft echter niets met windows XP te maken, dat was ook al met win95 het geval en in elk geval onder NT. Aangezien win2k en xp ook op NT kernel gebaseerd zijn is het logisch dat die ook een browsemaster kiezen.
De werkgroep word daarmee niet beheerd door die browsemaster, het enige wat deze browsemaster doet is (even eenvoudig gezegd) onthouden welke pc's er zijn voor als de anderen er naar op zoek zijn, hij houdt dus de zgn "browselist" bij, maar regelt of nog erger beheerd, verder niets.
Sorry, maar ook het verhaal van de hub is te ver gezocht.
Een hub switched meer dat klopt, maar de tijd die dat in beslag neemt is zeer minimaal en kan niet tot dat soort vertragingen leiden dan moet er echt iets anders aan de hand zijn.
Een hub is gewoon een soort splitter, waar een switch vergelijkbaar is met een patchpanel
LoL.
Een patchpanel is evengoed een soort splitter, die verdeelt immers inkomende verbindingen en verbind deze weer met hub's en switches en routers etc. Een patchpanel doet dus in feite nog minder dan een switch, want het is niet meer dan een soort kastje voor stekkertjes in te steken zonder enige vorm van intelligentie.
Zie mijn reply aan hatz en evt. omschrijving hub/switch in de netwerkcursus alhier.
De tip van het collision lampje is echter wel goed, ga dat eens in de gaten houden. Heb je veel collisions ligt dat echter in de meeste gevallen niet aan de hub maar aan een andere storing op het netwerk. Zoals foutieve routing of andere zaken.
Een slecht werkende browsemaster zou daarmee inderdaad wel weer verband kunnen houden.
Maar dat is dan ook weer logisch te noemen.
Wat The Matrix hier namelijk aan het proberen is, is om een extern netwerk (internet ip's oftewel WAN) als intern netwerk (local lan) te laten draaien. Dat is nooit de bedoeling geweest van een netwerk met wan-ip's en zal logischerwijze tot problemen leiden. Dat ligt niet aan de hub. Het probleem hier is dat je systemen probeert te koppelen op de verkeerde manier.
Dus in feite kan mijn complete bovenstaande statement vervallen, want er is weinig goed advies te geven over iets wat je verkeerd in elkaar aan het zetten bent.
De enige tip die ik hier kan geven is.... neem het advies van Mas3, koop een router voor die paar tientjes, en hangt die pc's in een lokaal netwerk.