Neem even de moeite om het te lezen, want het is absoluut de moeite waard!
Dit nieuwe recept is erg lekker en misschien een idee voor de komende feestdagen.
Ik doe het niet zo vaak ,maar iets lekkers bereiden vindt ik erg leuk,
ik ben met deze ervaring daarom van plan om het in de toekomst wat vaker te doen.
Deze keer maken we:
** SCHOTSE EEND MET WHISKY **
Benodigdheden:
Een redelijk GROTE eend (bij voorkeur geslacht en geplukt) - 2 flessen Schotse Whisky
500 gr. speklapjes - Zout - Peper - 1 fles olijfolie.
Bereiding:
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden (stand 6-7).
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.
De whisky voorproeven gedurende het voorverwarmen van de oven.
De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken.
Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten.
Na twintig minuten de oven op 200 graden zetten en twee glazen met whisky vullen.
Beide glazen opdlinken en de scherven van het eerste glav oplaapen.
Nog een halffe glav insjenke en opdlinke.
Na een halff uuj de hoven opedoen om deend te sjekke.
Blandwondesalv in de batkaamer gaan naale en op de bovekant van de linkehand doenn.
Deh hove een sgop geve.
Twee glave wiski insjenke ent middeste glav leegdwinke.
De nove opedoen naadatte eelste glav leeggis en de sjotel vastpakke.
Blantwondesalf op de binnekant van de jegtehand doenn en deend oprape.
Deend noggis oprape en met een handoek de bwantwondesalf van deend vege.
De hande ontfette med viskey en de tupe salff weejrr oprape.
Tkapotte glazzepvege enn deent trug in de hove stujre.
As ie njie gaat effe hantje heluppe
Dikuteent uitsjgelde en hardur duuwe.
De tweeede flez wiki opedoen en wee ofereindsette.
Opstaan fan de gjont en tezpek onder de kaast veege.
Noggis pjobeele opsstaan wan de glont ennuuu........ togmaa blijfe sitte...
Uide vlessj dlinke wandte glave sijn kabot.
Dienove afsette, jooge sluite en omfalle.
Zuukzezzzz.... pfffff......
Nr.10
Dit nieuwe recept is erg lekker en misschien een idee voor de komende feestdagen.
Ik doe het niet zo vaak ,maar iets lekkers bereiden vindt ik erg leuk,
ik ben met deze ervaring daarom van plan om het in de toekomst wat vaker te doen.
Deze keer maken we:
** SCHOTSE EEND MET WHISKY **
Benodigdheden:
Een redelijk GROTE eend (bij voorkeur geslacht en geplukt) - 2 flessen Schotse Whisky
500 gr. speklapjes - Zout - Peper - 1 fles olijfolie.
Bereiding:
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden (stand 6-7).
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.
De whisky voorproeven gedurende het voorverwarmen van de oven.
De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken.
Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten.
Na twintig minuten de oven op 200 graden zetten en twee glazen met whisky vullen.
Beide glazen opdlinken en de scherven van het eerste glav oplaapen.
Nog een halffe glav insjenke en opdlinke.
Na een halff uuj de hoven opedoen om deend te sjekke.
Blandwondesalv in de batkaamer gaan naale en op de bovekant van de linkehand doenn.
Deh hove een sgop geve.
Twee glave wiski insjenke ent middeste glav leegdwinke.
De nove opedoen naadatte eelste glav leeggis en de sjotel vastpakke.
Blantwondesalf op de binnekant van de jegtehand doenn en deend oprape.
Deend noggis oprape en met een handoek de bwantwondesalf van deend vege.
De hande ontfette med viskey en de tupe salff weejrr oprape.
Tkapotte glazzepvege enn deent trug in de hove stujre.
As ie njie gaat effe hantje heluppe
Dikuteent uitsjgelde en hardur duuwe.
De tweeede flez wiki opedoen en wee ofereindsette.
Opstaan fan de gjont en tezpek onder de kaast veege.
Noggis pjobeele opsstaan wan de glont ennuuu........ togmaa blijfe sitte...
Uide vlessj dlinke wandte glave sijn kabot.
Dienove afsette, jooge sluite en omfalle.
Zuukzezzzz.... pfffff......
Nr.10