Twee miljoen Nederlanders hebben publieke themakanalen op tv

freggel1

Addicted Member
Moderator
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
20.441
Waarderingsscore
736
Punten
113
Leeftijd
59
Locatie
Zundert
Tweederde van de twee miljoen Nederlanders die de digitale themakanalen van de publieke omroep kunnen ontvangen kijkt minstens ??n keer per week. Een kwart van hen kijkt dagelijks. De kijkers waarderen de themakanalen met een 7 als het gaat om de kwaliteit die de kanalen bieden.


Dit blijkt uit het derde onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau Synovate (voorheen Interview-NSS), naar bekendheid en bereik van de themakanalen dat in januari van dit jaar is gehouden. Het onderzoek laat zien dat de publieke omroep zijn positie met de themakanalen verder bestendigt. Bereik en bekendheid van de themakanalen groeien langzaam verder door.

Kijk en luistergeld
Opvallend is wel dat de kijkers, die al kijk en luistergeld betalen via de belasting over het algemeen een duurder pakket moet afnemen bij de satelliet of kabel-aanbieder om het te zien. De themakanalen zijn wel gratis te zien via het internet. Uit de opbrengst van deze omroepbijdrage worden de programma's van de publieke omroep gefinancierd.

Het aantal huishoudens met digitale televisie is in de afgelopen periode gestegen tot 3,1 miljoen huishoudens. In 875.000 huishoudens hebben de kijkers de beschikking over een uitgebreid pakket met themakanalen van de publieke omroep (bij een gemiddeld huishouden van 2,3 personen
 
Nederlanders hoeven binnenkort geen kijk- en luistergeld meer te betalen. Het kabinet schaft morgen hoogstwaarschijnlijk de omroepbijdrage af. De publieke omroep wordt voortaan betaald uit de inkomstenbelasting. Die gaat heel licht omhoog. Gevolg van de maatregel is dat het Rijk straks direct over de financiering van de publieke omroepen gaat. Dat verklaren bronnen rond het kabinet.


Het kabinet Kok II kondigde in het regeerakkoord al aan de omroepbijdrage te willen fiscaliseren. De belastingdienst zou die goedkoper kunnen innen dan de Dienst Omroepbijdragen, die nu het kijk- en luistergeld van ruim 190 gulden per huishouden per jaar ophaalt. De Dienst Omroepbijdragen inde in 1998 1,4 miljard gulden bij ruim 6 miljoen huishoudens. Het innen van het geld en de opsporing van zwartkijkers kost jaarlijks zestig miljoen gulden. De belastingdienst kan hetzelfde doen voor veel minder geld, was de gedachte van het kabinet. [Radio.NL]
 
Het kabinet Kok II kwam al vreemd over datum van het bericht moet dan ook zijn geen 15-03-2008 00:02 maar 03-07-1999!!!

Er is :bier: bij geweest denk ik.
 
ik zag het zojuist ook, bij radio.nl verwees men in dat eerste bericht met een ink in hun eigen site naar een onderwerp uit 1999.

Nee er was toen nog niet veel :bier: bij geweest. :biggrin:

lees maar
 
Kok II. Mmm moesten we ook van die zelfde Kok ook niet niet het kwartje op de brandstof terug krijgen (het zogenaamde kwartje van Kok).
 
Ja dat moesten we oo nog altijd terugkrijgen. En dat is door de depressie toen uitgesteld en zouden we later terugkrijgen.
Het huidige kabinet is natuurlijk niet verantwoordelijk voor kwartjesleningen die voorgaande Premieres gedaan hebben (staat immers niks zwart op wit), dus die hoeven dat natuurlijk ook niets terug te betalen.
Dat kwartje zijn we voorgoed kwijt, maarja dat wisten we al toen het ingevoerd werd.

Als wij te laat zijn met een kwartje aan de belasting te betalen moeten we er ook nog rente over betalen.:grrr:
 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan