Tuurlijk wel.
Hierbij mijn recept. Hoe je een vietnamese loempia moet vouwen vind je wel op joetjoep.
100 gr glas vermicelli go-tan
1 doos duca filodeeg 2x 8 = 16 vellen.
3 eetlepels olie (wok of olijf of zonnebloem)
2 theelepels gember go-tan
1 grote ui zeer fijn gesnipperd
250 - 300 gr Kipdij gehakt.
Beetje zout
Zwarte peper
1 tl knoflookpoeder/puree
50 gr witte groen prei niet dat donker groene gedeelte
1 maggiblokje (keihard dus eerst raspen)
1 kippenbouillon blok (knorr)
1 kleine el soja saus
1 kleine el rijstazijn
1 tl suiker
125 gr winterpeen julliene
50 gr tauge
Glasvermicelli overgieten met kokend water 10 minuten laten staan, afspoelen daarna goed uitlekken en in stukken van 4-5cm snijden.
Hapjes pan of wokpan voorverwarmen
3 eetlepels olie erin
Gember aanbakken
Ui fruiten
Kipgehakt mengen met beetje zout en peper erbij en rul bakken
Knoflook erbij.
Prei erbij
Maggiblokje en kipbouillonblok erbij
Glasvermicelli stukken erbij
Soja saus erbij
Rijstazijn erbij
Suiker erbij.
Even doorbakken dan de verwarmingsbron uitzetten.
Roer kort de wortelen en tauge door mengsel zodat die niet snotgaar worden.
Daarna goed laten afkoelen.
Weegt ca 900 gram verdeel dit in 16 porties.
Vervolgens filodeeg ontdooien en de vellen lospeuteren
plakjes vullen volgens foto hierboven:
Vel diagonaal leggen
Hoopje vulling op onderste gedeelte leggen, stuk tot de helft dubbel vouwen en vel en vulling naar je toe trekken en dan halverwege oprollen (filodeeg is uitermate sterk en scheurt niet zo snel)
zijkanten omslaan verder oprollen en laatste puntje insmeren met een bloem water papje.
In de vriezer bewaren en indien zin.
Bevroren in de frituur tot goudbruin
Of bevroren ingesmeerd met dun laagje olie 10 minutenin voorverwarmde airfryer.
Indien er rijp op de staafjes zit dit eerst met de hand wegwrijven
Loempia saus van improba is lekker. Maar je kunt ook een bak saus bij de loempiaboer kopen. Die is net iets lekkerder.
Succes ermee.