Een config bestand doorgegeven via de cli? Ik weet niet precies wat je hiermee bedoeld, of in elk geval schiet het me niet zo te binnen.
Als je een linux server gebruikt maak je gewoon een directory /var/etc aan, daar kan ook de binarie (executable) in dan, als je hem maar chmod 755 maakt. De keys directory en key bestanden heb je dan niet nodig, feitelijk ook niet perse de CCcam.providers en CCcam.channelinfo alhoewel die wel leuk kan zijn om te zien naar welke zenders de andere kamers in huis naar aan het kijken zijn.
Je kunt ook de binairie in /bin zetten of iets in die geest, maar hij kijkt niet waar de binarie van opgestart wordt, wel waar de config staat.
Deze kun je ook elders zetten, maar dan moet je middels een commandline opstarten en aangeven waar die config dan wel staat, zowel in de commandline alsook in de config.
Daarom is het gewoon makkelijker om een /var/etc directory te maken en daar de config, evt. de .providers en .channelinfo bestanden en de binarie in te zetten.
Dan kun je scriptjes gebruiken om te starten, killen en snel herstarten als volgt bijvoorbeeld:
bestandje start.sh:
Code:
#!/bin/sh
/var/etc/cccamd &
bestandje kill.sh:
Code:
#!/bin/sh
killall -9 cccamd
bestandje herstart.sh:
Code:
#!/bin/sh
killall -9 cccamd
sleep 1
/var/etc/cccamd
Zoals je ziet, vind je hier geen CCcam.x86 als binarie. Reden hiervan is dat deze hernoemd is naar cccamd hetgeen sowiezo al makkelijker te typen is dan de originele naam.
Daarnaast geeft je dat de mogelijkheid om makkelijker te updaten.
Eerst zet je de nieuwe CCcam.x86 op je linux machine ergens en maakt hem executable. Dan start je die en kijkt of je linux hem aan kan en niet over lib.so of zoiets bestanden gaat zeuren.
Gebeurt dat niet dan kun je hem makkelijk ook killen en updaten gaat dan als volgt:
1). cp CCcam.x86 /var/etc/cccamd (enter drukken)
(bevestigen als er gevraagd wordt of het bestaande betand overschreven moet worden.)
2.) /var/etc/restart.sh (enter drukken)
Zo is de binarie vervangen en door de herstart wordt de nieuwe versie gestart.
Makkelijker kan het niet, toch?
Het is misschien wat aap, noot, mies uitgelegd voor iemand die met Linux zijn weg wel weet, maar aangezien er ook mensen meelezen die er minder ervaring mee hebben is zo'n uitgebreidere uitleg wel handig soms.