Bepaalde site gewaarschuwd!!!

ik zeg maar zo ik zeg maar nx
dan maak je ze wijs

ach wat de fuck
denk tv en zwartkijken (kijkgeld)
twee tv's twee keer betalen
twee radio's twee keer betalen
twee deco's twee keer betalen?????

dreambox een halen en vijf betalen..............de rekening:p:p:p

nu nog de jurisprudentie erover en doei
denk ik persoonlijk
ik kan de plank mis slaan
maar er zit een overeenkomst in
kijken en betalen 1 of 2 maakt niet uit
 
Irdeto Acces probeert Internet sites te sluiten

Een aantal Nederlandse websites zoals o.a. s4a en Duck hebben van Irdeto Access via het advocatenkantoor SchutGrosheide te Amsterdam een aangetekende brief en een email gekregen. In deze brief en email worden deze sites beschuldigd van illegale activiteiten.

In het bijzonder de mogelijkheden van ?cardsharing? lijkt Irdeto Access aan te willen pakken. Toch lijkt de gekozen weg van Irdeto Access tot nu toe succesvol, diverse websites, door heel Europa, hebben hun websites gesloten of aangepast.

Cardsharing, in het Nederlands ?delen van kaarten?, lijkt de grootste bedreiging te worden voor satelliet betaal-tv providers door heel Europa. Zeker nu de kaarten van coderingssystemen als Nagra 2, Seca 2 en Irdeto 2 gemakkelijk te delen zijn en niet gekraakt hoeven te worden.

Voornamelijk de ontwikkeling op het gebied van specifieke firmware voor o.a. de Dreambox 7000S en de Nokia D-Box 2 zal niet alleen Irdeto Access tot kopzorgen baren. Met name leveranciers van coderingssystemen en de makers van orginele CI-modules die nu allemaal hun licentie inkomsten mislopen.

Zeker de Dreambox 7000S is voor de meeste satelliet betaal-tv providers de grootste bedreiging. Deze heeft na installatie van specifieke firmware de mogelijkheid kaarten te delen met anderen via Internet.

Wanneer de ontwikkeling van dit soort firmware zo doorzet zal het ongetwijfeld leiden tot grote schade bij de satelliet betaal-tv providers en aanbieders van coderingssystemen.

De ontwikkelingen die nu spelen met ?open source? satellietontvangers zoals de Dreambox 7000S en 5600S zullen snel allerlei opvolgers krijgen. Momenteel verschijnen steeds meer ontvangers die werken op Linux. Hierdoor gaan de satelliet betaal-tv providers en aanbieders van coderingssystemen zware tijden te gemoed wanneer er steeds meer satellietontvangers van het type Dreambox op de markt komen.

Overigens houden de eerder genoemde websites zich al lange tijd aan zeer strikte richtlijnen om illegale activiteiten zoveel mogelijk buiten te sluiten.

Bron: SatellietWereld.NL
 
Ach dat de dreambox of dbox2 toevallig besproken is in wat bladen,maakt ze ineens tot het probleem,maar waar ze aan voorbijgaan is dat de satkaart voor de pc,natuurlijk net zoveel of meer kan als het moet,dus wat dat betreft houden ze de ontwikkeling toch niet meer tegen,en in weze is iedere decoder aan te passen op dat het op een netwerk kan.Als dit dadelijk massaal begint,dan zal het moeilijk worden om te weten waar ze moeten beginnen.Dus net zoiets als mp3 en dvix,net zo`n ontwikkeling die ze nooit meer hebben kunnen stoppen.En waar de ??n ermee stopt gaat een ander wel weer verder.
 
Originally posted by tweety
Hmmm,er is wel iets verandert,namelijk dat je de kaart niet meer in bruikleen hebt,dat is verandert sinds secaV1+ om de hoek is komen kijken,waarbij je nu de kaart in de winkel kan kopen.
Verder denk ik zelf dat als er goeie programma`s komen het ondoenlijk wordt voor de provider om het tegen te houden.
Dan het punt waar BT op doelt is natuurlijk een vreselijke goeie,de hobbyist bedenkt,en de fabrikant gaat er mee aan de haal.In een rechtzaak sta je daardoor vreselijk sterk,want waarvoor mag jij je kaart niet sharen,maar de fabrikant van de decoder wel.Wat dus duidelijk mogen wezen is dat ook de grote jongens er op in beginnen te spelen.De providers zullen het dus zeer moeilijk krijgen,want er zit namelijk weinig verschil in het sharen met de pace of dat je het lijntje iets langer maakt en met je vriend shared een paar kilometer verderop,het blijft hetzelfde,je shared de kaart en je mag aannemen dat zo`n fabrikant als pace dat toch wel nagekeken heeft of dit legaal is ,lijkt mij.

Dat zie je verkeerd wat betreft het kopen van een seca v1+ kaart. Je koopt de kaart namelijk volgens mij NIET. Je betaald 75 euro om de kaart te mogen gebruiken wat inhoudt dat de kaart van jezelf is maar de technologie op en in de kaart nog steeds van de verstreker van de kaart en dat wordt nog eens onderstreept door het bijgevoegde contract.
 
Jij schijft dat de kaart eigendom blijft,nee de kaart is van jezelf ,maar de technologie is van hun,maar de kaart blijft ten alle tijden van jou,geen bruikleen dus.
De kaart seca 1 even voor het gemak werd met de decoders meegeleverd en daar zit nu het verschil,en waren eigenlijk niet los verkrijgbaar,en die waren in bruikleen,tenminste als de kaart of door jezelf of de zaak waar je de decoder kocht aanmelde.
Deze kaart koop je werkelijk en is jouw eigendom!!!
 
1. Als de kaart eigendom zou zou zijn van Irdeto of Canal+ dan zou je het inderdaad niet mogen decoderen. Dit omdat je de kaart dan zou kunnen zien als een (computer) systeem van Irdeto of Canal+.
en
De kaart is echter jouw eigendom en je kan er mee doen wat je wilt.
En dat is dus waar veel mensen zich vergissen. Het maakt in feite niet uit of de kaart nu van jou is of niet. Maar laten we er eens van uit gaan dat de kaart -wel- van jou is, dan nog gaat optie 2 niet op, want net zoals Satwatcher al zegt, bijft de technologie een copyright en tevens intellectueel eigendomsrecht van degene die het gemaakt heeft.
Je kunt er dus mee doen wat je wilt zolang je niet aan de technologie gaat prutsen. Je mag ze dus kapot knippen, weggooien ofzo, maar je mag geen gegevens erop gaan wijzigen, dan pas je namelijk de technologie aan en dat mag niet, zie daarvoor ook de jurisprudentie die er bestaat omtrent verkoop en ombouw van playstations waar Sony al vaker rechtszaken mee gewonnen heeft.
Dit is hier ook van toepassing dus.


2. Het is dus verboden om de KENNIS en/of de technieken voor het decoderen van signalen en/of binnendringen van beveiligde geautomatiseerde systemen met anderen te delen.
Waar heb je deze vandaan? Met Card-sharing word er niet binnengedrongen. Er word een kaart gedeelt, de informatie die je deelt, is de informatie die de kaart zelf verstrekt aan de ontvanger, aan de kaart en de technologie word dus NIETS gewijzigt waardoor er ook geen sprake kan zijn van inbreuk op intellectuele eigendomsrechten of strafbaarheid betreffende artikel 326 WvS en dat weten de mannen heel goed, dus proberen ze het met een grote mond en dreigen en over het algemeen lukt dat vrij aardig.
En dat is het nadeel van de Nederlandse rechtspraak, dat degene met het meeste geld over het algemeen ook vrijwel altijd wint, al is het maar omdat hij je blut kan procederen.


4. Met cardsharing deel je de techniek om gratis naar gecodeerde kanalen te kijken. Tevens deel je het resultaat van de decodering namelijk het CW.
Nee, die techniek deel je niet, je deelt uitsluitend sleutels, dus het eindresultaat van de decodering en dat is op zichzelf staand niet strafbaar want op sleutels ligt geen copyright en verder staat er geheid in de copyright niets over het delen vermeld aangezien geheid vroeger nooit over zo'n mogelijkheid gedacht is daar durf ik om te wedden.

Dit lijken me dan ook de redenen dat ze er zo opeens achter zitten te jagen en er zo bang voor zijn.
 
Originally posted by tweety
Jij schijft dat de kaart eigendom blijft,nee de kaart is van jezelf ,maar de technologie is van hun,maar de kaart blijft ten alle tijden van jou,geen bruikleen dus.
De kaart seca 1 even voor het gemak werd met de decoders meegeleverd en daar zit nu het verschil,en waren eigenlijk niet los verkrijgbaar,en die waren in bruikleen,tenminste als de kaart of door jezelf of de zaak waar je de decoder kocht aanmelde.
Deze kaart koop je werkelijk en is jouw eigendom!!!

Het is een vrij ingewikkeld verhaal maar je kan het een beetje vergelijken met een betaalpas van de bank. Daar betaal je ook voor en het is nooit je eigendom en zeker de technologie welke op de kaart gebruikt is is nooit deelsgewijs (het gedeelte van de kaart) je eigendom.

Je "koopt" een kaart en dat koop bedrag moet je in feite zien als de kosten welke men heeft gemaakt om de kaart te maken inclusief de technologie waarvan de kaart gebruik maakt. Dit kaart men, officieel alleen maar kopen, NADAT men een geldend contract heeft afgesloten bij Canal Digitaal (deze stuurt de kaart op nadat het contract binnen is) of bij een Canal Digitaal dealer een getekend contract is aangegaan. Hier moet je als de dealer de regels volgt ook weer de kaart krijgen als je het contract eerst getekend hebt. Men kan zelfs bij opzegging van het contract eisen dat de kaart, al dan niet verknipt, terug gezonden wordt aan Canal Digitaal omdat bij het beeindigen van het contract ook de bruikleen overeenkomst is opgezegd van de kaart.

Dat de kaart nu niet meer bij de ontvanger geleverd wordt heeft ook zijn gevolg in de verkoopprijzen van de ontvangers. Deze zijn naar beneden gegaan omdat men de kaart toen ook kocht maar dit werd direct bij de verkoopprijs van de ontvanger berekend.
 
Is zeker niet waar,de kaart is wel degelijk je eigendom,deze kaart kan canal + niet terug eisen,wat in weze bij de andere kaart wel zo is,daar hadden ze het ook zo kunnen doen dat voor de mensen die al een abbo hadden zij de kaart kosteloos naar hun hadden kunnen sturen en omruilen voor de nieuwe kaart.Nu mocht je hem van hun doorknippen om dat die in hun ogen toch waardeloos was geworden.Bij een eventuele nieuwe omruil actie is dit niet meer het geval,de kaart die jij hebt gekocht kunnen hun niet meer terug eisen,maar dat doet niks af aan het feit dat hun wel de rechten hebben op de technologie en het copyright.
Wat ik mij wel afvraag is het feit dat je er eventueel zelf keys in schijft ook onder deze rechten valt,daar je de technologie op de kaart niet aanpast of verandert.

Al wil je nu tien kaarten kopen,je hoeft geen contract in te vullen,alleen worden de kaarten niet geactiveerd,pas daar moet je een contract voor invullen,maar jij kunt naar de satwinkel om tien kaarten te halen,geen probleem,maar je bent niet verplicht om een contract in te vullen.
 
Klopt Tweety.

Maar hebben jullie mijn reactie goed gelezen?
Eigendom of geen eigendom van de kaart, de technologie word nooit jouw eigendom en dat is waar het om gaat.
 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan