- Lid sinds
- 28 okt 2007
- Berichten
- 7.799
- Waarderingsscore
- 796
- Punten
- 113
- Leeftijd
- 74
- Locatie
- Een stoplicht op rood.
K.T allemaal fontvtekens voor de tekst opnieuw
Ingredienten voor ca 20 worsten broodjes.
Starten met
50 gr water
25 gram boter
25 gram bloem
1 ei
water en boter koken de bloem er door spatelen tot een geheel (niet aan laten branden of donker verkleuren !! ) en als laatst het ei er door roeren dit beslag koud laten worden
600gr gehakt half om half of rund net wat je wilt.
Maak deze op smaak met gehaktkruiden of naar eigen smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg het beslag toe en meng het met het gehakt door en door, proef eventueel een mespuntje of de smaak goed is .
Het beslag is nodig om krimp van het gehaktstaafje te voorkomen. (is soezen beslag en rijst mee met bakken)
Zet gehaktmengsel koel weg.
Het deeg
500 gr bloem
40 gr verse gist of 16 gr droge gist
10 gr zout
3 dl water
50 gr boter
Bloem, water en gist tot een deegje draaien.
Daarna zout toevoegen het deeg mag niet te slap zijn
Het deeg een kwartiertje laten rusten tussen een theedoek .
Het gehakt en het deeg verdelen in 20 stukjes.
De deegstukjes tot bolletjes vormen onder de hand (opbollen) en 10 minuten laten rusten.
De gehaktstukjes oprollen tot een staafje van ca 12cm.
Nu een deegbolletje ovaal plat drukken iets groter dan gehakt staafje , het gehaktstaafje erop leggen.
Eerst de uiteinden van het deegplakje over het gehakt vouwen en dan de lange zijden over het gehakt vouwen.
Zorg dat de naad goed dicht is en leg het broodje met de naad op een bakplaat .
Werk zo alle 20 broodjes af en laat ze dan rijzen tot ze ~ 1,5-2x zo groot zijn (~een uur rijzen in een warme omgeving van ca 40 graden )
Dan de worstebroodjes bestrijken met losgeklopte ei met een kleinscheutje melk en afbakken bij een temp van 225 gr in 10 tot 15 minuten.
Succes
Ingredienten voor ca 20 worsten broodjes.
Starten met
50 gr water
25 gram boter
25 gram bloem
1 ei
water en boter koken de bloem er door spatelen tot een geheel (niet aan laten branden of donker verkleuren !! ) en als laatst het ei er door roeren dit beslag koud laten worden
600gr gehakt half om half of rund net wat je wilt.
Maak deze op smaak met gehaktkruiden of naar eigen smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg het beslag toe en meng het met het gehakt door en door, proef eventueel een mespuntje of de smaak goed is .
Het beslag is nodig om krimp van het gehaktstaafje te voorkomen. (is soezen beslag en rijst mee met bakken)
Zet gehaktmengsel koel weg.
Het deeg
500 gr bloem
40 gr verse gist of 16 gr droge gist
10 gr zout
3 dl water
50 gr boter
Bloem, water en gist tot een deegje draaien.
Daarna zout toevoegen het deeg mag niet te slap zijn
Het deeg een kwartiertje laten rusten tussen een theedoek .
Het gehakt en het deeg verdelen in 20 stukjes.
De deegstukjes tot bolletjes vormen onder de hand (opbollen) en 10 minuten laten rusten.
De gehaktstukjes oprollen tot een staafje van ca 12cm.
Nu een deegbolletje ovaal plat drukken iets groter dan gehakt staafje , het gehaktstaafje erop leggen.
Eerst de uiteinden van het deegplakje over het gehakt vouwen en dan de lange zijden over het gehakt vouwen.
Zorg dat de naad goed dicht is en leg het broodje met de naad op een bakplaat .
Werk zo alle 20 broodjes af en laat ze dan rijzen tot ze ~ 1,5-2x zo groot zijn (~een uur rijzen in een warme omgeving van ca 40 graden )
Dan de worstebroodjes bestrijken met losgeklopte ei met een kleinscheutje melk en afbakken bij een temp van 225 gr in 10 tot 15 minuten.
Succes
Laatst bewerkt door een moderator: