Ondanks alle regels, gaan we hier toch weer een lekker menu maken, verdeeld over meerdere dagen.
Kerstavond dan ontvangen wij 2 gasten, onze overburen.
Ik ga als eerste voor die avond een pan tomatengroentesoep klaar maken met een Italiaans tintje.
Daarna gevulde varkenshaas op een bedje Tagliatelle met bolognesesaus [stukjes verse tomaat erbij, en Quatro Formaggi saus met verse champignons , de varkenshaas wordt gevuld met pestosaus, een plak ham, mascarpone en wat champignons, medium gebakken, en gegaard in muskaatwijn.
Daarbij gebakken aardappels met verse Basilicum.
Daarna als dessert, diverse soorten Bavaroise, van bitterkoekjes tot chocolade, en aardbei, bosvruchten en ook nog chocolademousse, en dit alles wordt geserveerd in 50ml cupjes, daarbij ook nog een heerlijk gevulde chocoladebol. De vruchten bavaroises worden gevuld met verse vruchten!
1-ste Kerstdag, dan ontvangen we 3 gasten, de ouweluitjes.
Dit zijn wat minder grote eters, dus we beginnen met een zelf gemaakte Huzarensalade.
Daarna het hoofdgerecht, Bourgondische beenham en wilde zalmfillet, met een Hollands groentepannetje, en asperges.
De aardappels, dat wordt opa's en oma's friet, want die zijn er dan.
Als nagerecht, hetzelfde als kerstavond.
Om dit alles nog verder aan te vullen, ga ik ook nog schuimkransjes maken, een kerstkrans van bladerdeeg en amandelspijs, diverse chocolade kransjes, en nog veel meer van dat zoete spul!
De drank : Muskaatwijn, koffie's van de Dolce Gusto, diverse biersoorten van Brugse Zot, Karmeliet Belgische Trippel, Apple Bandit, en Liefmans fruitesse. en nog wat andere bieren.
Maar we hebben ook nog het ontbijt, dit worden thuis afbakbroodjes, en diverse soorten beleg.
En mochten er 's avonds van de eters nog honger hebben dan hebben we nog een kaasplankje.
Kerstavond dan ontvangen wij 2 gasten, onze overburen.
Ik ga als eerste voor die avond een pan tomatengroentesoep klaar maken met een Italiaans tintje.
Daarna gevulde varkenshaas op een bedje Tagliatelle met bolognesesaus [stukjes verse tomaat erbij, en Quatro Formaggi saus met verse champignons , de varkenshaas wordt gevuld met pestosaus, een plak ham, mascarpone en wat champignons, medium gebakken, en gegaard in muskaatwijn.
Daarbij gebakken aardappels met verse Basilicum.
Daarna als dessert, diverse soorten Bavaroise, van bitterkoekjes tot chocolade, en aardbei, bosvruchten en ook nog chocolademousse, en dit alles wordt geserveerd in 50ml cupjes, daarbij ook nog een heerlijk gevulde chocoladebol. De vruchten bavaroises worden gevuld met verse vruchten!
1-ste Kerstdag, dan ontvangen we 3 gasten, de ouweluitjes.
Dit zijn wat minder grote eters, dus we beginnen met een zelf gemaakte Huzarensalade.
Daarna het hoofdgerecht, Bourgondische beenham en wilde zalmfillet, met een Hollands groentepannetje, en asperges.
De aardappels, dat wordt opa's en oma's friet, want die zijn er dan.
Als nagerecht, hetzelfde als kerstavond.
Om dit alles nog verder aan te vullen, ga ik ook nog schuimkransjes maken, een kerstkrans van bladerdeeg en amandelspijs, diverse chocolade kransjes, en nog veel meer van dat zoete spul!
De drank : Muskaatwijn, koffie's van de Dolce Gusto, diverse biersoorten van Brugse Zot, Karmeliet Belgische Trippel, Apple Bandit, en Liefmans fruitesse. en nog wat andere bieren.
Maar we hebben ook nog het ontbijt, dit worden thuis afbakbroodjes, en diverse soorten beleg.
En mochten er 's avonds van de eters nog honger hebben dan hebben we nog een kaasplankje.
Laatst bewerkt door een moderator: