Wat eten we met Kerst?

freggel1

Addicted Member
Moderator
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
20.403
Waarderingsscore
686
Punten
113
Leeftijd
59
Locatie
Zundert
Volop bezig met het plannen van het menu voor de kerstdagen.
Het plan is klaar, nou het bereiden nog.

Dit jaar toch een beetje standaard, maar wel lekker.

Kerstavond:

Eten met de overburen, en het huishouden hier 4 man.
Dus 6 eters.

Voor: Wiskey cocktail.
Hoofd: Gevulde varkenshaas, groentekrans, aardappelbolletjes, en sauzen.
Na: Chocolademousse, melk en wit, in een vorm van triflle, wit onder, daarboven bosvruchten,
en een laagje gekruimelde brownies, daarboven melk chocolademouse, met kerstgarnituur....

Kerstontbijt, die bewaar ik voor morgen.
 
We zijn er hier ook over bezig geweest maar nog niet helemaal over uit.

Voorgerechten doen we niet aan.
Kerstavond:
Biefstuk speciaal met frites en sla
Nagerecht ijs.

1e Kerstdag wordt het kippenbillen met aardappelen en spruiten.
2e Kerstdag ziet het er naar uit dat het gourmetten gaat worden.

Ontbijt hebben we niet want dan slapen we nog. :biggrin:
 
O...
1e kerstdag ons zelf uitgenodigd bij kennissen
2 e kerst dag bbq binnen met kant en klare schotel met wat dier onderdelen.
Ontbijt zien we wel wanneer we wakker zijn.
Of zoals @Black Tiger aangeeft misschien lunch
Tis al druk zat met " normale" dagen.
 
Kerstdag -1 ( zaterdag ) Pulled pork vd de BBQ
Kerstdag 0 (zondag) - Reerug
Kerstdag 1 (maandag) - Canard 'D orange ( gewoon gevulde eend uit de oven )
Kerstdag 2 (dinsdag) - Wild zwijn
Kerstdag 3 (woensdag)- Biefstuk struisvogel
Kerstdag 4 ( donderdag) - Biefstuk van de ree
Kerstdag 5 (vrijdag) - Goed gekruide half om half rollade
Kerstdag 6 ( zaterdag) - Kogelbiefstuk
Kerstdag 7 ( zondag) - zullen wel oliebollen zijn :ROFLMAO:

Zo het vlees is geregeld,
- voorgerechtjes van garnalen cocktail tot zelf gebakken brood
- Verschillende aardappel gerechten Hasselback tot pommes duchess
- nagerechten: ijs, tiramisu,single malt whiskey 18y
 
1e kerstdag ontbijt/lunch broodje rosbief en plak stol en eitje.
Avond met alle kinderen plus aanhang en 8 kleinkinderen
Totaal 16 man Gourmetten.
Ossenhaas
Varkenshaas
Zalm
Wokgarnalen
Kipfilet
Hamburgertjes
Chipolataworstjes
Gebakken eitje
Pannenkoekjes
En wat groenten voor de vegetarier.

Alles zelf vers gesneden dus geen hobby pakketten. Behalve de hamburgertjes en chipolata worstjes


2e-6e kerstdag uitbuiken
 
Morgenavond de kerstcadeaus uitpakken.

Eerste kerstdag brunchen.

Broodjes bakken, suikerbrood waar ik wentelteefjes van ga maken, een ouderwetse hollandse krentenkoffiekoek, en bollussen.

Diverse kazen salades en vleeswaren.

Daarna als de jeugd naar het volgend adres gaat, koude schotel maken, op de manier die ik tijdens
mijn opleding als bakker geleerd heb.

Alles in kleine blokjes snijden, varkensfilet, aardappels, appel, ananas, walnoten, kruiden, mayo, mosterd, en erwtjes en wortels.
Kost wel iets meer tijd, maar smaakt des te beter.
Nachtje laten trekken.

Gewoon een gebonden tomatensoep ----> Mascorpone voor de romige binding.
Daarbij soepstengels die ingesmeerd zijn met kruidenroom, omwikkelt met Seranoham.

Daarna Beenham, met boontjes en spek. En verse franse friet.

Nagerecht: Bavaroise gemengd met frambozen/bramen/bessen/aardbeien.

Tevens als vooraf, de kaasplank, niet met kaas of vlees, maar lekkere chocolade en koekjes.
 
Ik ga 1e, 2e en 3e kerstdag naar Amsterdam en zie wel wat er allemaal over me heen wordt gestort, mijn dochter kennende haalt ze de leukste dingen uit de kast, ze heeft het niet op tradities (net als haar vader) ;)
Ik slaap in het hotel op de hoek en ontbijt weer bij haar en zien wel wat er verder allemaal voorbij komt.
 
Het hangt er vanaf of je een raam met de boter in wilt gooien, of het in een kom wil gieten.
 
@the matrix , moet jij dit aan mij vragen?

Onze kamertemperatuur is nog steeds 21 graden...

Niet op temperatuur, het warme recept, en anders koud met de vleugel.

Maar wat voor taart wil je gaan bakken?
 
Tja, we hebben deze kerst lekker gegeten, en helaas weinig foto's gemaakt, maar ik kan wel wat dingen meegeven die toch érg lekker waren!

Kerstavond gezellig met de buren gegeten, en daar sprong het nagerecht er boven uit.

Dat was een soort van triffle gemaakt van chocolademouse en rood fruit en chocolade muffins.

De mixen voor de mousse bestel ik gemakshalve bij een webshop, deze worden luchtig geklopt met halfvolle melk.
Het rood fruit wordt daags van te voren gekookt met wat vruchtensap, en gebonden met maizena.

De dag van bereiden, als eerste een flinke lepel rood fruit in het glas waar je het mee serveert, daarna de wittechocolade mouse, en dan de muffins, daarna melkmousse, een toef slagroom en wat kerst garnering...
 
Het andere wat er bovenuit sprong en volle buiken gaf was het voorgerecht tijdens tweede kerstdag.

Gewoon simpel tomatencreme soep.

Ik ben allang bezig met het maken van de soep die men in het restaurant geserveerd krijgt, maar dan net iets anders, en eindelijk tweede kerstdag, in mijn ogen perfect!

Recept: Bij de Italiaanse mixen een grote glazen pot met gemalen/gezeefde tomaten en 1 kleinere pot tomatenbasilicum.
1 Pond verse tomaten, en een pond gekruid gehakt half om.
1 zakje rozemarijn, en een bakje mascorpone van 250 gram.
En 1 pakje ...basis voor tomatencreme soep.


De tomatenmix in de pan, pakje basis en een liter water erbij, diverse kruiden, knoflook, aromat, peper, en tuinkruiden. De takjes rozemarijn met een schaar van het steeltje knippen, en aan de kook brengen.

Intussen het gehakt mengen met 1 ei, en paneermeel, en dan kleine balletjes draaien, als de boullion kookt de ballen erbij.
Als laatste de tomaten in kleine blokjes snijden en 5 minuten bij de kokende soep.

Intussen soepstengels omwikkelen met seranoham en roomkaas... En een boerenbrood even in de oven.

Om de perfecte binding en of room te krijgen dat is nou net waar ik allang naar aan het zoeken was.

De Mascorpone laat zich niet goed mengen in de soep die je opschept, maar wel met een blender.
Dit was dus wat ik dit kerstweekend gedaan heb: De mengkop van de blender gevuld tot de helft met de tomatenboullion, Mascorpone erbij, en een paar keer flink laten mengen...

Als de soep kookt rustig de mengeling van de blender erbij, en smullen maar!
 
Laatst bewerkt:
Nog geen idee wat ik met de kerst ga eten, het duurt nog zo lang :biggrin2:
 
Mwah... die paar weken zijn zo voorbij hoor. ;)
 
  • Haha
Waarderingen: Peer
happy new year everyone:coffee:
 
liever laat als nooit hee
 

Hosting Fun

Terug
Bovenaan Onderaan