- Lid sinds
- 28 okt 2007
- Berichten
- 7.796
- Waarderingsscore
- 795
- Punten
- 113
- Leeftijd
- 74
- Locatie
- Een stoplicht op rood.
Vandaag enorme darm bloeding gehad , ow nee gisteren bietenstamppot gegeten.
Recept simpel voor 2 Personen
Smiddags om 14u aan de slag
500gram voorgekookte bieten grof raspen
1ui snipperen
150gram brie
400gr geschilde droogkokers in stukken gaar koken in ca 20 minuten met een snuf zout. Niet teveel later eventueel op smaak brengen.
Morgen poging miehoen met veel groenten en wokgarnalen. (van de chinees krijg ik hartkloppingen en darmproblemen)
Ondertussen de aardappelen op staan ,
Ui fruiten en de brie in kleine brokjes snijden (met hete mes)
Aardappels gaar!, afgieten droogstomen en stampen maar, kluitje 25gr roomboter er door , de helft van de brie erin
En stampen maar, brie smelt wel en puree wordt kleverig , gefruite ui erbij en de grof geraspte biet en roeren die hap.
Eventueel nog wat melk toevoegen voor de gewenste dikte stamppot. Eventueel extra op smaak brengen met zout en peper niet te veel zout omdat brie al zout is.
Klaar in een ovenschaal droppen wegzetten.
16u30uur De schotel in de oven op 160-180 graden.
17u30
Opscheppen op borden en garneren met restant brokjes brie, deze zal op de hap lekker smelten, jammie.
Hou je van knapperige spekjes dan kun je die uitbakken en toevoegen na het stampen, let er wel op dat dat meer zout toevoegd , dus zuiniger zijn met zout.
Recept simpel voor 2 Personen
Smiddags om 14u aan de slag
500gram voorgekookte bieten grof raspen
1ui snipperen
150gram brie
400gr geschilde droogkokers in stukken gaar koken in ca 20 minuten met een snuf zout. Niet teveel later eventueel op smaak brengen.
Morgen poging miehoen met veel groenten en wokgarnalen. (van de chinees krijg ik hartkloppingen en darmproblemen)
Ondertussen de aardappelen op staan ,
Ui fruiten en de brie in kleine brokjes snijden (met hete mes)
Aardappels gaar!, afgieten droogstomen en stampen maar, kluitje 25gr roomboter er door , de helft van de brie erin
En stampen maar, brie smelt wel en puree wordt kleverig , gefruite ui erbij en de grof geraspte biet en roeren die hap.
Eventueel nog wat melk toevoegen voor de gewenste dikte stamppot. Eventueel extra op smaak brengen met zout en peper niet te veel zout omdat brie al zout is.
Klaar in een ovenschaal droppen wegzetten.
16u30uur De schotel in de oven op 160-180 graden.
17u30
Opscheppen op borden en garneren met restant brokjes brie, deze zal op de hap lekker smelten, jammie.
Hou je van knapperige spekjes dan kun je die uitbakken en toevoegen na het stampen, let er wel op dat dat meer zout toevoegd , dus zuiniger zijn met zout.