Dat zou kunnen @Matrix, ik had er ook een gloeiende hekel aan om iedere vrijdag weer een stuk of 15 van die Franse korstdegen te maken! Pfft, ik rolde mezelf een bult met de deegroller, want om de machine te gebruiken daar was op dat moment geen plaats voor want daar werd toen het brood bereid, dus alles moest met het handje.
Tegen dat het brood gebakken was begonnen we aan de appelflappen/ appelbollen/ amandelbroodjes/ abrikozenrolletjes/ saucijzenbroodjes en appelcarrees, en nog veel meer, iedere korstdeeg daar kwamen gemiddeld een stuk of 60 koeken uit.
Maar nou ben ik bezig met schuim, man wat een plakspul.
Weer lekker bezig met iets lekkers te maken.
Deze keer schuimgebak!
Schuim; 1 deel eiwit en 2 delen suiker. [eerst het eiwit luchtig kloppen, en dan lepel voor lepel de suiker toevoegen, en als alle suiker erbij zit nog 10 minuten na kloppen met de mixer op de hoogste stand]
De Botercrème alvast klaargemaakt, want de schuimkransen moeten 1 a 2 uur in de oven op ongeveer 90 graden!
Straks afwerken met nougatine en chocolade!!!
Nu nog alles naturel, de volgende keer smaak erbij
( Espresso of iets met fruitsmaak en kleur)
Eerst even kijken of deze versie lukt, want het is al een tijdje geleden dat ik dit gemaakt heb.