Ovenvers!

Vandaag de eerste 2 biscuit taarten gebakken, en morgen 2 vlaaien....

Daarna alvast de kersen koken en binden, en boter crème maken met Mokka smaak.

Afwerking komend weekend.

1: slagroomtaart.

2: Mokkataart.

3: Aardbeienvlaai.

4: Kersen chocolade vlaai.

's avonds Broodje Hamburger voor de plakkers...

Reden: Een klein Corona proof feestje. :biggrin:   

Foto's volgen.

 
Laatst bewerkt door een moderator:
Oh oh oh oh oh, dat ziet er wel overheerlijk uit en ook zoveel, dat krijgen jullie nooit op!! :applaus: :eerste:

Kom maar hier op visite en neem maar mee, dan helpen wel je wel. ?

 
Nooit op krijgen? :biggrin:   

Vanavond en morgen hebben we een verjaardag te vieren. ;)  

 
Hmmmmzzzz....

Ik krijg via andere media steeds meer leuke reacties over mijn baksels en ook complimenten over het eten wat klaargemaakt wordt op de BBQ.

Er zijn er al die bestellingen willen doen, of die roepen van begin een catering! 

Maar dan komt het, alles wat aangeschaft moet worden, sowieso een grotere oven, regels [haccp],  en wat moet je rekenen voor een vlaai of taart? 

Al met al voor mij een leuk tijdverdrijf wat ik voorlopig vast houd, want de tijd vliegt voorbij als ik hier mee bezig ben, en ik geniet er altijd van dat de borden leeg zijn. :biggrin:

 
Laatst bewerkt door een moderator:
en wat moet je rekenen voor een vlaai of taart? 
Dat mag je zelf weten. Maar een nichtje van mij heeft een tijd lang van die hele speciale taarten voor verjaardagen gebakken. Daarvan lagen de prijzen tussen de 25 en 50 euro en die vlogen over de virtuele toonbank. Ze is er mee gestopt omdat ze er een dagtaak aan begon te krijgen terwijl ze het eigenlijk deed voor de leukigheid.

Maar hartstikke mooi tijdverdrijf. En zoals je ziet... je hoeft echt niet bang te zijn dat je het niet kwijt raakt. :)

 
Weer even de oven aangeslingerd en mijn keukenmachine.

Het resultaat mag er weer zijn denk ik, een heerlijke Bananenvlaai gemaakt! 

Ingrediënten die ik gebruikt heb:  

Een vlaaienmix van korenmolen de Hoop [Ja Matrix ik weet het, maar hij is zó lekker!!!]

Op de bodem na dat de vlaai gebakken is, een laagje gelei, en daarna banketbakkersroom [400 gram]

en toen de bananen, 3 stuks, in schijfjes gesneden, weer een flinke laag gelei erover, en toen een halve liter slagroom geklopt. 

Pure en melk chocolade gesmolten, even een minuutje in de magnetron, en dan even oproeren...

Dat wordt weer smullen vanavond!!!

https://postimg.cc/QKgfSmGC

https://postimg.cc/F7ZPLTVn

https://postimg.cc/Vd1GvxnC

https://postimg.cc/dDGNqskF

https://postimg.cc/75ZKMSBP

 
Laatst bewerkt door een moderator:
Wanneer heb je je jaarlijkse controle op chocolestorol??

Jeetje wat een smulpartijen. 

Ik mag al dat heerlijks niet of met mate hebben.

Mijn dochter zit nu in Valkenburg en ze stuurt iedere dag een foto van een berg slagroom met een toefje limburgse vlaai. ????.

Vrees dat ik bij haar terugkomst moet geloven aan een flink stuk rijstevlaai, mijn favoriet. 

Smul ze  

 
Rijstevlaai staat hier ook nog in de planning, maar dan wel met zelf gekookte rijstepap!  Cholestorol, tja daar heb ik nog geen zin in om dit in de gaten te houden.

 
Dan heb je het derde bordje nog niet gezien! 

 
Ha gaaf! Dat is wel weer iets aparts. :biggrin:

 
Dit weekend weer heel de tijd bezig geweest met het maken van lekker gebak en ander eten, en het doet me dan goed dat de borden iedere keer leeg zijn, en dat ze echt genoten hebben van een heerlijke maaltijd! 

Gisteren een partypan, met 150 kiphapjes die in no time leeg was, en vandaag op de ouwerwetse toer, halve haan met friet/appelcompote  en stoofpeertjes, en daarna een nagerecht met gebakken banaan met slagroom en vanille-ijs, en stroopwafels en een kletskop... En niet te vergeten een lekkere La Trappe Quadrupple bij de friet en halve haan!

https://postimg.cc/vDrVD3dd

https://postimg.cc/dhx7gfGG

https://postimg.cc/FkYFbrnq

 
Laatst bewerkt door een moderator:
Had jij daar wel tijd voor? Jij had dit weekend toch feest? ;)

 
Ja daar  had ik tijd voor!

Dit hoort er nu eenmaal bij. ;)

En ik doe dit graag.

 
Next step waar ik aan ga beginnen: 

Suikertrekken:

Als bakker heb ik ook veel met suiker gewerkt, vooral het maken van suikerbeestjes, en holfiguren voor Sinterklaas.

Ik vond dit altijd een leuk werk, en kon niet van die krengen afblijven... Vooral de donkerbruine.

Maar op school hebben wij ook geleerd wat suikertrekken is.

Wij mochten toen suiker koken, en deze werd eerst teruggeroerd [afkoelen] en daarna behandeld zoals het kneden van brooddeeg, terwijl de massa onder een rode lamp lag, ontzettend warm was dat, maar je kon er wel mooie dingen mee maken.

Tijdens mijn opleiding waren er maar 7 mensen in Nederland die er toen in gespecialiseerd waren.

Komend weekend ga ik eens kijken of ik nog rozen van suiker kan maken, en andere dingen natuurlijk.

Foto's volgen weer. ;)

 

Hosting Fun

Terug
Bovenaan Onderaan