Een tip voor een heerlijk dessert a la Corné!
Men neme 500 gram roomboter, 500 gram bruine basterdsuiker, 5 appels, een flesje rum, flink wat kaneel, slagroom, ijs en 3 lepels custard en een liter melk, en suiker...
De bereiding:
Haal uit de appels het klokhuis, en snij de appels in dikke schijven zonder dat deze geschild zijn!
Doe de roomboter in een braadpan en laat deze smelten, en doe daarna de basterdsuiker en kaneel in de pan en breng deze aan de kook, en doe als de massa kookt de appelschijven in de pan, en een flinke scheut rum, laat dit alles lekker pruttelen, een minuut of 10. [ de appels moeten een beetje hard blijven, geen moes!]
Maak intussen een pan custardvla klaar, 1 liter melk en 3 lepels custard en 4 lepels suiker...
Klop ook de slagroom tijdens het klaarmaken, mag van te voren ook...
Als dit alles klaar is, de appels nog lekker zodat er nog een "bite" inzit, op het bord, de warme vla, en een scheut van de gekaremeliseerde saus van de appels op het bord, een schaaltje slagroom, en dan het ijs op het bord...
En niet te vergeten een lekker likeurtje erbij...
Smullen maar!!!
https://postimg.cc/2LW3PTdR
https://postimg.cc/QVKB9N24
https://postimg.cc/gn9xvFdY
Men neme 500 gram roomboter, 500 gram bruine basterdsuiker, 5 appels, een flesje rum, flink wat kaneel, slagroom, ijs en 3 lepels custard en een liter melk, en suiker...
De bereiding:
Haal uit de appels het klokhuis, en snij de appels in dikke schijven zonder dat deze geschild zijn!
Doe de roomboter in een braadpan en laat deze smelten, en doe daarna de basterdsuiker en kaneel in de pan en breng deze aan de kook, en doe als de massa kookt de appelschijven in de pan, en een flinke scheut rum, laat dit alles lekker pruttelen, een minuut of 10. [ de appels moeten een beetje hard blijven, geen moes!]
Maak intussen een pan custardvla klaar, 1 liter melk en 3 lepels custard en 4 lepels suiker...
Klop ook de slagroom tijdens het klaarmaken, mag van te voren ook...
Als dit alles klaar is, de appels nog lekker zodat er nog een "bite" inzit, op het bord, de warme vla, en een scheut van de gekaremeliseerde saus van de appels op het bord, een schaaltje slagroom, en dan het ijs op het bord...
En niet te vergeten een lekker likeurtje erbij...
Smullen maar!!!
https://postimg.cc/2LW3PTdR
https://postimg.cc/QVKB9N24
https://postimg.cc/gn9xvFdY
Laatst bewerkt door een moderator: